Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-17-2007, 05:36 AM   #4 (permalink)
CANSEVER
IslamGul Dostu

Profilime Git

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 12
Konular: 1820
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 9
REP Puanı : 169
REP Seviyesi : CANSEVER will become famous soon enoughCANSEVER will become famous soon enough
İletişim
Takımı
Saat
Alıntı:
sumeyye´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eskiden boyle degildim çok sakindim asi degildim sabirliydim isyankar degildim !Ne oldu bilemiyorum 2 senedir çok isyankarim , çok gunahlar isledim sanki ruhum ikiye ayrildi bir tarafim obur dunya için çalis derken diger tarafim bu dunya daha onemli diyor...Anliyamiyorum kendimi nerdeyse dinden çikiçam hergun kahroluyorum , agliyorum Biraktigim namazima geri basliyacagim insallah ...Herseyi biliyorum fakat sanki dusuncem birsey beni engelliyor ...
Kendimden korkar oldum ! Ne olur bana tavsiyelerde bulunun ablalarim abilerim!
selamun aleykum

ben bu tur konular ıcın vesveselerden kurtulmak ıcın ne yapıyorsunuz dıye konu acmısdım..amacım sonucda vesveseyi veren aynı kişi yani bu vesveseyi baskalarına veriyor ve belkide burda yazarsak baskalarında faydamız olacak...
bende de oluyor bazen dıyorum hayat burda baslar ve burda bıter...yanı dunya cok hos gelıyor...
ahiretin olmadıgı hislerine kapılıyorum...
ve bu düsüncelerımden su sekil kurtuluyorum
1-sahipsiz hic bisey yok dunyanında sahibi var( bu yetmiyor ama kurtulmak için bu başlangıc)
2-dünyanin %99 bi sekılde bir yaratıcının olduguna ınanıyor..

Ben hem inancımın dogru olduguna hemde Allah cc nun olduguna kanaat getirmek ıcın daha cok Efendımızın hayatını dusunurum

bedir savasi
950 kısıye karsı 300 kisi savasıyor ve bu 300 kısı o savas anında ıkıye ayrılıp sırayla vakıt namazlarını kılıyorlar...(biz ise yok vesveseden yok işimizden fırsat bulamadıgımız ıcın kılmıyoruz)ve 300 kişi meleklerin yardımıyla bu savası kazanıyor

sonra hz ömer r.a efendimize diyorki efendimiz iranlilar bizanslilar krallarını sarayda yasatırken sızın bu evde yasamanız bızım zorumuza gıdıyor bırak bızı sıze saray yapalım
efendımız dıyorkı bırak ömer dunya hayatı onların olsun ahıret hayatı bızım...

sonra dıger dınlere bakıyorum

bızım dınımızde olan cok sey onlarda da var mesala oruc,basortusu dın alımlerı
ama bunlar ne yapmıs degısdırmısler..sımdı bızımkı onlarınkıne gore daha agır dıyelım

pekı efendımız yalancı olsa idi dini zorlastırırmıydı kolaylastırırmıydı
zorlastırma derken gunde 5 vakıt namaz kılmak cogu nefse zor gelır...

simdi en ıyı musluman en ıyı ıbadet eden kımdı ? efendimizdi
peki efendimiz ne yapıyordu?
dunya ıslerını bırakıp 24 saat zıkırmı yapıyordu?
hayır efendımız 22 yıllık peygamberlık donemının her donemınde savaslarla ugrasmısdır...ama namaz ve zıkır ıbadetlerınıde hıc bırsekılde ertelememısdır
610 yılında Hz. Cebrail, kendisine Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerini getirdi.
622 yılında Mekke'li Müslümanlar artan baskıdan kurtulmak ve İslamiyet'i yaymak amacıyla Mekke'den Medine'ye göç ettiler.
ve 631 yılına kadar hep savaslarla gecmısdır...

bide su gelıyor benım aklıma neden Allah cc varda fılıstıne cecenıstana ve dıger ezıyet goren muslumanlara yardım etmıyor...
Zamanında aynı ezıyetı fıravunda yapmısdı ve okadar ınsana ıskence yapmasına ragmen sonradan yardım etmısdı ve bu sekılde ınananları ımtıhan etmısdı...
sımdı fılıstınde cecenıstanda olanlarla butun muslumanlar ımtıhan oluyor..orda olenler Allah cc gu katında bılmedıgımız sekılde rızıklandırılırken bızler ımtıhanı kaybedıyoruz..

kardesım Allah cc gu ınsanlara kendı varlıgını ınsanların akıllarıyla gozlerıyle kavrayacagı sekılde anlayabılcegı sekılde zaman zaman yasatmısdır...kuranda anlatılan kıssalarda bunları daha ıyı goruruz...
bakın benım sıze tavsıyem efendımızın hayatını ve kuran mealı okuyunuz...
okuduktan sonrada gercekten boyle yasarsak herkes mutlu olacak kanısına varacaksınız ve ımanınız daha da artacak ınsallah...bu vesveselerden ancak bılgı edınerek kurtulursunuz yok bu seytandan bundan kurtulayım dersen kendını ıkna edemezsın ya seytana yenılırsın yada ıslamıyetı yarım yasarsın...

gelısen teknolojı ve muslumanların gerıde kalması kafamızı karısdırmasın
1-cunku bız gercek ıslamıyetı yasarken bu dunyaya hukmedıyorduk...ama bugun dınden uzaklasdık durumumuz ortada
2-1850 yıllara kadar teknolojı muslumanlarda ıdı ama sonra dıger ınanlara gecdı
teknolojı hayatımızı ne kadar kolaylastırsada ben buna sevınmıyorum

cunku gunumuzde saglıklı ınsan kalmadı
bakın halımıze dogum olaylarına bır bakalım suan bayanlar kendı baslarına dogum yapamaz hale geldı...
hadı kadınlar sosyetıklesdı desınler
ben köylüyüm ve bizim hayvanlar bile kendi baslarına dogum yapamaz hale geldi..eskiden sabah kalkardin ki ineğin yavrusu olmus...ama bugun veterıner cagırmazsan hayvan buyuk bır ıhtımalle ölüyor...

ve Allah cc bir ayette dıyorkı

Biz dunyayı kenarından yavas yavas eksılttıgımızı gormuyormusunuz...
ben gördüm elhamdülillah ama bende vesveselerden yınede kurtulamıyorum
seytan sadece peygamberlere vesvese veremezmiş...cunku nasıl versın kı sen Cebrail a.s ıle gorussen seytan sana nasıl vesvese versın...Allah cc de bıze akıl vermıs kıtap gondermıs ve bunları kullanarak vesveslerden kurtulmaya calısmalıyız ınsallah

Kadın vücudu üzerinden para kazanan, din deyince tüyleri ürperen her gün dini hareketler uygulamalar örgütler ve hizmetler aleyhinde yayın yapan işi gücü Kur’an Kursları İmam Hatip Okulları başörtüsü, tarikatlar, din hizmeti için kurulmuş dernekler ve vakıflarla uğraşmak olan dedektif gibi bunları takip eden yalan yanlış haberler yapan gazeteleri ve kanalları evlerinize sokmayın satın alarak ve reklam vererek desteklemeyin aksi halde manevi sorumluluğunuzun ağır olacağını unutmayın

Konu CANSEVER tarafından (12-17-2007 Saat 05:44 AM ) değiştirilmiştir..
CANSEVER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder