12-20-2007, 03:53 AM
|
#1 (permalink)
|
|
IslamGuL Ustasi
Profilime Git
|
Büyüklerinize karsi ne kadar duyarlisin?
 |
|
 |
 |
SORULAR
1 Büyük büyük dedelerimin, ninelerimin kim olduğunu…………
a) Büyüklerime soruyorum
b) Merak etmiyorum
2 Tarihimizdeki büyüklerimizi öğrenmek için………………..
a) Çok kitap okuyorum
b) Hiçbir şey yapmıyorum
3 Büyükannem ve büyükbabamın nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını…………………..
a) İyi biliyorum
b) Bilmiyorum
4 Ailem bir yere gittiğinde beni yaşlı büyüklerimin yanına bırakacaklarsa………………..
a) Çok mutlu olurum
b) Kabul etmem
5 Büyüklerimi ziyaret etmek, onlara hizmet etmek……………….
a) Hoşuma gidiyor
b) Çok sıkıcı
6 Anne ve babamın kaç yaşında olduklarını ve nerede doğduklarını....…
a) Biliyorum
b) Bilmeme gerek yok
7 Büyüklerimin hemen hemen hepsinin adlarını……………….
a) Ezberledim
b) Hatırlamıyorum
DEĞERLENDİRMEa şıkkı çoğunlukta ise
Büyüklerimle vakit geçirmek çok hoşuma gidiyor. Onlara hizmet etmek, onları tanımak beni mutlu ediyor. Keşke, hep onlarla birlikte yaşayabilsek. Anne ve babamı ve diğer büyüklerimi yeterince tanımaya çalışıyorum. Biliyorum ki bu benim onlara verdiğim değeri gösterir. Unutmamalıyım ki ben de ileride inşallah bir büyük olacağım ve torunlarım olacak. Onların beni sevmesini nasıl isteyeceksem, ben de şimdi büyüklerimi o kadar çok seviyorum.
b şıkkı çoğunlukta ise
Arkadaşlarımla vakit geçirmek bana yaşlılarla vakit geçirmekten daha cazip geliyor. Ama gözden kaçırdığım bir nokta var ki ben de kısmetse bir büyük olacağım ve eğer küçüklerim beni istemezlerse çok üzüleceğim. Bu nedenle bundan böyle büyüklerimi daha çok sevecek, onları tanıyacak ve onlarla daha fazla vakit geçireceğim. Onlar; daha fazla saygı ve sevgiyi hak ediyorlar.
Bütün büyüklerimin bayramını kutluyorum. Arkadaşlarıma da hayırlı bayramlar diliyorum. Şekeriniz, çikolatanız bol olsun arkadaşlar
|
|
 |
|
 |
|
|
|