Konu
:
Yaradilişin Hikmeti
Tekil Mesaj gösterimi
06-16-2007, 11:45 PM
#
1
(
permalink
)
ennur
Banned
Profilime Git
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 249
Konular: 624
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 66
REP Seviyesi :
İletişim
Takımı
Saat
Yaradilişin Hikmeti
YARADILIŞIN HİKMETİ
Canlı ve cansız hiçbir varlık sebepsiz, gayesiz ve boş yere yaratılmış değildir. Allahü Teala her şeye bir vazife yüklemiştir. Zerresinden kürresine kadar her şeyin bir vazifesi olur da, yaratılmışların en şereflisi bulunan insanın vazifesi olmaz mı? Ademoğluna vazifelerin en ağırı yüklenmiştir. Dağların, taşların, yer ve göklerin yüklenmekten korktuğu mukaddes emaneti insanoğlu yüklenmiştir.
Bu vazifeyi Cenab-ı Hak Zariat Suresinin 56. ayetinde mealen; *Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.*
Mülk Suresinin 2. ayetinde de mealen; *O (yüce Allah) ki hanginizin daha güzel amel (ibadet ve kulluk) yapacağını imtihan etmek için ölümü ve hayatı yarattı. Aziz ve gafur odur.* yüce kelamıyla beyan etmiştir.
İbadet, mükellef bulunan insanın Rabbini tazim maksadıyla yaptığı işe denilmektedir. İbadet Cenab-ı Hakkın kulu üzerinde bulunan bir hakkıdır. Kalbinde iman bulunan insana ibadet farzdır.
Allaha (c.c.) kulluk demek olan ibadet, iman ile başlamaktadır. Peygamberlerin ve kitapların gönderilmesinden maksat bu vazifeyi insanlara tebliğ ve öğretmektir.
Alinti
ennur
Açık Profil bilgileri
ennur - Daha fazla Mesajını bul
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder