Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2008, 12:48 AM   #2 (permalink)
ennur
Banned

Profilime Git

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 249
Konular: 624
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 66
REP Seviyesi : ennur will become famous soon enough
İletişim
Takımı
Saat
Müslüman’ın Allah’a karşı edepleri:

Bir mümin, Müslüman ilk başta Allah’a ve Allah’tan gelen her şeye tam bir tasdik ile inanmalı. Zaten Müslümanlığımızın ilk şartı da bu değil mi? Şek ve şüphesiz iman etmek… Müslüman, bütün kalbi ile bugün kendisine sunulan bütün alternatiflerden beşeri olmayan İslam’ı seçmeli. Buradaki “bütün kalbi ile”den kastımızı şu ayet açıklamaktadır:

“ Ey iman edenler! İman ediniz Allah’a ve resulüne…”(Nisa,136) Bu ayetteki “Ey iman edenler! İman ediniz.”den kasıt İbn-i Kesir’e göre “İmanınızı sağlamlaştırınız.”dır. İşte bizim “bütün kalbi ile”den kastımız bu ayete göre de sağlam bir iman ile Allah’a ve resulüne inanmaktır.

Allah’a sağlam bir iman ile inandıktan sonra Müslüman, ama demeden Allah neyi emrediyorsa onu tutmalı, neyi yasaklıyorsa ondan da kaçmalıdır.

Müslüman’ın Allah’a karşı bir başka edebi de Allah’ın kaza ve kaderine tam manasıyla razı olmaktır. Peygamber Efendimiz(sav) bir hadisinde şöyle buyuruyor:

“Müslüman’ın her işine hayret! Onun her şeyi hayırdır. Sevinçli bir şey isabet eder de şükrederse hayır olur. Şayet zarar isabet eder de sabrederse bu da onun için bir hayırdır.”

Bir Müslüman’ın her işinde gayesi, hedefi Allah’ın rızasını kazanmak olmalı. Müslüman Peygamber Efendimiz(sav)’in buyurduğu gibi sürekli Allah’ın rızasını öncelemeli: “İnsanlar kızsa dahi Allah’ın rızasını arayan kimseyi Allah insanların şerrinden korur. İnsanların rızasını Allah’ın gazabıyla arayan kimseyi de Allah insanlara terk eder.”

Müslüman, Allah’a kulluğun Manasını bilmeli ve bu hayatta sadece Allah’a kul olmak için var olduğuna inanmalı:

“Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk yapsınlar iye yarattım.”(Zariyat,56)

“Sana ölüm gelene kadar Rabbine kulluk et.”(Hicr,99)
ennur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder