Masa Allah barekallah... Bu oyunu biz pek cok sevdik efendim. Rabbim sizden de, katilanlardan da gani gani hosnut ve memnun olsun... Amin!
Bizi cok ciddi manada etkileyen bir hadise var. O da Hz. Fatima (r.a.) nikahinin kiyildigini duydugu andaki tepkisi... Izninizle olayi alinti seklinde aktaralim :
RESULULLAH kızı FATIMANIN nikâh haberini verirken gözyaşlarını tutamayıp ağlıyordu. Bunu gören kızı Fatıma:
—babacığım sizi üzgün ve ağlar bir halde görüyorum. Bunun sebebi nedir? diye sordu. resulullah kızına söyle buyurdu.
—kızım, ağlamam senin içindir. Zira sen de benim gibi anneden yetim kaldın. Keşke annen HZ. Hatice şimdi sağ olsaydı ve oda bu mutlu günümüzde sevincimize ortak olsaydı. O sağ olaydı senin çeyizini kendi elleriyle yapardı. ozamanhep beraber sevinir ve saadetini birlikte yaşardık. Fakat ne yapalımkı acı ile tatlının beraber olması hayatın gereklerindendir. allah böyle takdir buyurmuş. sen iste bu ahval üzere gelin oluyorsun. Bende senin bu haline üzülüyor ve ağlıyorum.
Hz.fatma nikâhının kıyıldığını duyduğu an bu sefer kendisi ağlamaya başladı. Bunun üzerine Resulullah kızına cevaben şöyle buyurdu:
—kızım sen nıcın üzülüyorsun? Seni Ali ile nikâhladığıma üzülüyorsan ve onun için ağlıyorsan Allaha yeminle söylüyorumkı seni herkesten daha çok bilgili, güzel ahlaklı ve ilk önce Müslüman olan bir kimseyle evlendırıyorum. Bunun üzerine HZ. Fatımada şunları söyledi
—babacığım her kızın bir mihri nikâh bedeli vardır. Bu yarı gümülse veyahut ta altınla tespit ve takdir olunuyor eğer benim mehrımde aynı digerlerı gibi olursa seninle ümmetin arasında bir fark kalmaz
ben mehrım olarak yarın mahşer gününde senin ümmetinden günah isleyenlerin ilahi affa ve mağfirete nail olmaları ıcın senın onlara sefa atçı olmanı diliyor ve istiyorum. Resullullah hz.fatımanın bu dileğinin kabul olduğu bildirildi bunun üzerine resullullahta
—sağ ol kızım peygamberin kızı olduğunu ispat ettin buyurdu
Ey guzel rabbim, Hz Fatima (r.ha) yi ornek alan, ona benzeme gayretinde olan hanimlardan eyle bizleri. Onun sefaatina nail eyle biz hanimlari...
Biz buyuk ihtimal, bu oyuna devam edenlerden olacagiz insa Allah. Vesselam...