04-22-2008, 06:13 PM
|
#1 (permalink)
|
|
Banned
Profilime Git
|
Düşünce Notları
 |
|
 |
 |
Gelişen teknolojide ister istemez düşünce istek ve emelller daha çabuk yerine gelebiliyor.Kimilerimiz bunu sonuna kadar kullanıyor kimilerimiz ise buna rağmen herşeyin,herşeye rağmen belirli ölçüler ile gitmesinden yana olsa gerek.
Belkide kişilerin buraya yada tüm forumlara girenlerin konumları itibarı ile 2 sınıfrtan biri olmaya mahkum yada kavramlar bu tanımlara ister istemez bizleri koyuyor.
Tabi bunları yazarken şunu yazacagım demiyorsunzu fakat bulunduğunuz halet bu gibi konualrıda kendi ile beraber getirmektedir.
Örnegin bazen yasakçı tavırlar takınna yöneticiler ne hikmetse en fazla msn adresleri kendilerinde olur.
Ve burada akla bir soru gelir. Bu kişilerde herkesin msn sinin olması tamemen teknik bir konumudur! Veyada konuşmalar teknik konular dışına çıkıyor mu!
Herkease göre ittikaf edilmiştir ki kişileirn kendi şahitliğinde hereks kendisnin kalbinin temiz olduğunu söyler. Nitekim cinayet işleyen canininde kendi göre haklı savunulabilir tarafları vardır. Acaba asıl mana bu mudur!
Acaba başkalarının msn lerini alan diğer insanlar yada almak isteyeneler kardeşcesine değilde hep merak etmişimdir o farklı farklı yerlerde bulunna bazı yöneticiler mi nefislerini nefsi mutlakla teskin etmişlerdir.
Belki kimine göre çok kasıtlı düşünüyoruz belkide bu düşünce alçakça.Hani bizler kardeşiz ya.
Çağın verdiği inanılmaz fırsatları inanılır dereceye getirmeyi ne kadarda arzu ediyoruz..öyle değil mi!
Hep birilerinden nefsimize dair güzel sözler işitmek isteriz.Belkide bir kaç kişinin bizler hakkındaki düşünceleri bizi gerçekten mutlu eder.Çünkü kendimizin gelmesi gerektiği noktaya o bir kaç kişi bizi ulaştırmıştır.
Nefsi okşayan ile muhatap olur,zemmedeninde izmam ederiz.Ne güzel!!!
Nefis terbiyesini; az birşey alnımızı koyduğumuz secdelerden sonra sanki onun ödülü olarak kendimizi dini bir ortamın içine bihaber keybetmişcesine ve gerçek ölçünün misalini verircesine yaptığımız şeylerin islama mal olduğunu farkedemeden belkide 60 dakika içinde birilerini ya can, ya canan , yada hamiye yaparız.. Ne kadar basit öyle değil mi!!!
Feraset ehli olduğumuzu zannederiz.Kişileri konuşmalarından yada duruşundan gibi şeyler ile tanıdığımızı söyleriz.Fakat şu sözü çabucak unutururz ki; (Öyle insanlar vardır ki hakkı batılda batılı ise hakta gösterirler) lafzını unutarak faruki bir heybet ile yaklaşırız olaylara.
Herkes kendine bir konum belirler.Kimi abi rolunde,kimi sırdaş kimi nihayetsiz, belki cehenneme yada cennete kaadr yoldaş, kimi ise tüm varlığına rağmen tüm muhataplığa rağmen yok olabilmenin peşindedir.Hiç ender hiç olabilmek..
Sanal alemler sanal kıyafetler Bitmez mi bu balo hiç!
Gerçek dostluklar Sahte sözcükler.
Kirlenmiş avuçlar içten olmayan dular.
Dua Dua Dua Ben varlığım yokluğa soyundum .Duayı iki hoşbeşin arasına sıkıştırıp kendi alemime döndüğümde ;
Ben varlığım. Varlığım mevcudiyetimdir düşüncesi ile dua yı hep evin bahçeden görülen mandallarına astık.
Ya Duygular duygular bunun neresinde! Oysaki bizler duygusal insanlarız. Hamurumuzda ağlamak vardır.
Ya nankörlük!
Duygu kördür , korku perde
Akıl yalın, hisler karmaşık.
İhlasın sallamadığı beşik ağlamaya mahkumdur. Aklın tartmadığı duygu ise korkuya gebedir.
O halende bulun yalancıyı.
Ben biliyorum akıl yaratılış itibari ile hata yapmaz. Fakat aklın önüne yanlış esbaplar getirilirse yanlışın analizi kesinlikle eksi ile eksinin çarpımı olan artıyı vermeyecektir bizlere.
Ve bu yüzden biz deriz ki abiler Gelin bir olalım. Birlikten murat çok uzak olalım. fakat ortak noktamız olan benliğimizi kaybetmeyelim.
Buğün islam EBA HUZEYFE lere ENES BİN MALİK lere TARIK BİN ZİYAD lara daha 19 yaşında iken orduları fetihten fetihe koşturan USAME lere gebe değilse bu islam alemi kahrolsun benlikler.
Yer yüzündeki en günahkar kulların bağışlandığı noktada ise o bağışlanan kullar hatrına bağışlanmayı diliyorum.
Bu yazılanlar tamemen nefis muhasebesi olsa gerek. Muhatabı ise benliği ile henüz veya hiç bir zaman yüzleşmek istemeyen ,yada böyle bir pozisyonda değilim diyen ruh hastası denilince ruh hastalığı kelimesinde bile kendini savunma mekanizmasına geçiren abilerime. Onların indinde nisa taifesindedir inş.
SİLAHINIZLA KUŞANIN VE KUŞATIN İNŞ
Ne Söylesem Sustuklarım Olmayacak
Sustum
Avazım çıktığı Kadar
|
|
 |
|
 |
|
|
|