Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-23-2008, 09:53 PM   #1 (permalink)
sabah.
IslamGul Dostu

Profilime Git

Kullanıcı Profili

sabah. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1270
Konular: 243
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 18
REP Seviyesi : sabah. is on a distinguished road
İletişim
Takımı
Saat
Gercek zikir ibadetlere lezzet kadar.?

Selamun aleykum.
Isin basinda Allah ile hukuku saglam ve güzel yapmayan kimse, manen ilerliyemez. Bu vazifelerin basindafarzlari yapmak, haramdan kacinmak, günlük virdlere devam etmek . fazilet olan islere sarilmak, süphelerden kacinmak gelir.
Kim bunlari yerine getirirse, bundan sonrasini Allah kendisi ikram eder.
(Hani.el Kevakibu,d-Düriyye ) Büyükler kim mürsidin sirrina ulasmak istiyorsa
virde sarilsin.Cünkü mürsidin siri onda gizlidir.Bir adam Cüneyt -i Bagdadi ks,
elinde tesbeh gördü hayret etti ve " Sen bu derece yüksek seref ve makam sahibi bir insan iken hala elende tesbih mi tasiyorsun "....? diye sordu...
Büyük arif adama döndü ve dediki.....Evet tesbih tasiyorum...O benim bu makamlara ulasma sebebimdir.Onu hic bir zaman terk etmem ( Ikazu,l-Himem)
Sabit el -Benani k.s nin oglu anlatir.Vefati yaklastiginda babamin yanina vardim .Kendisine kelime-i tevhidi telkin etmek istedim .Babacigim lailahe illallah
de ...diye hatirlatmada bulundum bana dönerek ...Oglum !....Beni kendi halime birak .Ben su anda günlük altinci virdimi yapmakla mesgulüm ...dedi ...

( Ibnu,-i Cevzi,Sifatu,s.Safve ):::Gavs. i Sani k.s buyurdular....
Zikre devam ediniz, virde önem veriniz,Cünkü kalbin tek ilaci zikirdir.Kur,an
okumak, salavat cekmek, hizmet etmek sevaptir.fakat bunlar kalbe ilac olmaz, nefsin cirkin sifatlarini degistirmez.Nefsi ancak zikir terbiye eder.Bütün Allah
dostlari dostluk liyakatini zikir ve edeple almislardir.Bizler de bu sereften nasiplenmek istiyorsak ayni yolu takip etmeliyiz. Tasavvuf terbiyesinde yapilan zikire vird denir.Allah,i cokca zikredin emrine girer..Kamil mürsid vird verdigi kimseye sevgi feyiz de verir.Dua ile destekler.Seytanin tuzaklarini tanir....
hilelerini bilir,Onun zikri kullanip müridi düsürebilecegi benlik ,ibadetine güvenme., insanlari kücük görme, Allah rizasini unutup kesif keramet gibi .
seylere yönelme tehlikelilerine karsi tedbir .

Haya sıyrılmış inmiş, öyle yüzsüzlük ki heryerde
Ne çirkin yüzleri örtermiş, meğer o incecik perde
Vefa yok, ahde hürmet hiç, lafe-i bi medlul
Yalan raiç, hiyanet mültezem, heryerde hak meçhul
Ne tüyler ürperir ya Rab, ne korkunç inkılab olmuş
Ne din kalmış ne iman, din harab, iman türab olmuş..
sabah. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder