Selamun aleykum.
Peygamber s.a.v. Efendimiz ," Insanlari dine tatlilikla davet edin.Müjdeleyin ,
nefret ettirmeyin .Kolaylastirin ,zorlastirmayin.Uyumlu olun , gecimsiz olmayin "
buyurarak ,gerek müslüman olmayan birisini davet ederken , gerek müslüma,na
Islam,in esaslarini tebligde takip edilecek yolu söylemis, danranislariyla da Islam ,a davet,i en güzel sekilde gerceklestirmistir.Muaviye b. Haydeti,l-Küresysi,Efendimize geldi ve aralarinda su konusma gecti.Vallahi , sana gelmiyecegim, dinine girmiyecegim diye su parmaklarimin sayisindan daha cok yemin etmistim.Ama anlamadigim ir seyi sormak icin geldim.Lütfen söyle , sen bize ne ile gönderildin ...? ISLAM ,dini ile.....Islam dini nedir ?.....
Kendimi Allah,a teslim ettim, putlardan uzaklastim demen, namaz kilman , zekat
vermendir.Her müslümanin kani birbirine haramdir, her müslüman birbirine ,
yardimci iki kardestir.Allah ,müslüman olduktan sonra sirk kosan bir kimsenin ,
amelini, o kisi müsriklerden ayrilmadikca kabul etmez.Sizi atese düsmekten koruyamam .Dikkat ediniz Rabbim beni cagirip soracak "Kullarima teblig ettinmi"
Bende , " evet ya Rabb teblig ettim " derim.Burada olanlar olmayanlara duyduklarini iletsin .Iyi dinleyin.Kiyamet günü adalet divanina agizlariniz bir bez
parcasiyla baglanmis olarak cagrilacaksiniz.Sorulari dilleriniz degil diger uzuvlariniz cevaplandiracak .Ilk önce avuclariniz ..Bu mudur Islam dini...?
Budur, Buna göre güzelce hareket edersen sana kafidir..........*******
Rasulullah s.a.v Muaz b. Cebel r.a.,i Yemen ,e vali olarak gönderecegi zaman ana sunlari söylemisti."Muaz ! Gittiginde onlari Allah, tan baska ibadete layik bir tanri olmadigina ,Muhammed,in Allah, in rasulü olduguna inanmaya davet et.
Bu ikisine sehadet ederlerse Allah,u Teala, nin her gece ve gündüz kendilerine bes vakit namazi farz kildigini bildir :Bu hususta da itaat ederlerse, zenginlerden alinip fakirlere verilmek üzere, Cenabi-i Hakk,in zekati üzerlerine farz kildigini haber ver.Bu mevzuya da riayet ederlerse, mallarinin en kiymetlilerini almaktan sakin ,Mazlumun ahindan sakin...! Zira mazlum kisinin
duasiyla Allah c.c aarasinda hic bir perde yoktur......!!!
Mazlum ol, Zalim olma,Ezilde ezen olma.
Mahserde zordur Hesap ,üzülde Üzen olma....!!!