Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2008, 05:07 AM   #2 (permalink)
ummet
IslamGul Dostu

Profilime Git

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 140
Konular: 69
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 19
REP Seviyesi : ummet is on a distinguished road
İletişim
Takımı
Saat
O Adil Bir Hakimdi

Bütün dünya zalimlerin zulmü altında inlerken, O hem mazlumu hem de zalimi kurtarmak için çalışıyordu. Gayesi alttakileri üste çıkartmak, üsttekileri de alta indirmek, yani sınıflar arası bir değişiklik yapmak değildi. Güçlünün haklı yada haksız istediğini elde ettiği, mağdurun sesini duyuramadığı bir dünyada, O, güçlü güçsüz ayırımı yapmadan hak sahibinin yanında yer almıştı. Hırsızlık yapan, soylu bir aileye mensup kadına ceza verilmemesini isteyen çok sevdiği Üsame’yi, azarlamış ve ‘Bilesiniz ki; İsrail oğulları bu yüzden helak oldular. Onlar güçlüler bir suç işlediğinde ona ceza uygulamazlar, zayıf ve güçsüz bir kimse suç işlediğinde onu hemen cezalandırırlardı. Eğer Muhammed’in kızı Fatıma hırsızlık yapmış olsaydı onun da elini keserdim.’ buyurmuştu.

Bir insanın lehine yada aleyhine kara vermek için, ne müslümanlığını, ne soyunu, ne gücünü, nede zenginliğini esas almamıştı. Bir defasında delillerinin sağlamlığına binaen, Müslüman biriyle davalı olan Yahudi’nin lehine hükmetmişti.

Ona göre, kanun önünde herkes eşittir. Cezalar şahsidir; hiç kimse başkasının işlediği suçtan ötürü cezalandırılamaz. Adalet geciktirilemez, davalar mümkün olan en kısa zaman içinde çözüme kavuşturulmalıdır Suçluya gösterilen merhamet, mağdura ve topluma karşı cinayet işlemektir. Kanunsuz ve sınırları belirlenmemiş suç ve bundan ötürü ceza olmaz.

O Bir Eğitimci İdi

Allah O’nu insanlara kitabı ve hikmeti öğretmek için muallim, öğretmen tayin etmişti. O eğitim, öğretime özel önem vermiş, bu hususta kadın erkek arasında ayırım yapmamıştı. En zor şartlarda bile müminlerin eğitimine azami gayret göstermişti. Mekke’de Erkam’ın evi, Medine’de başlangıçta Mescid-i Nebevi sonrasında ise mahallelerde tahsis edilen mescitlerde eğitim öğretim faaliyeti yürütülmüştü. Savaş esirlerini on sahabiye okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakması O’nun bu husustaki dikkatini göstermektedir. ‘İlim talep etmek her kadın ve erkeğe farzdır.’, beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.’, ‘İlim araştırmak cihat, ilim tahsil etmek ibadettir.’ buyurmuştur.

O’nu anlamaktan aciz birinin, anlatması nasıl mümkün olabilir? Bu idrak içinde yazdım. Allah O’nun ümmetinden eylesin, yolundan ve dostluğundan ayırmasın. Amin

Allahumme salli ve sellim ve barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed.
ummet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder