Konu
:
sakat dogacak cocugu aldirmak caizmidir?
Tekil Mesaj gösterimi
06-11-2008, 02:04 PM
#
14
(
permalink
)
ihvann
Banned
Profilime Git
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 384
Konular: 71
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
İletişim
Takımı
Saat
Cansever abi yanlış anlamayın sziin şahsınıza demiyorum kolonlaşmış düşüncelerinize söylüğyorum. Tamemn saçmalıyorsunuz. bu cevabı 1 ay olacak nerdeyse yazalı snin bu cevabı okuduğunuda biliyorum ama birileri az birşey destek verince cevap yazma cesaretinde bulunuyorsunuz.
Neden daimi surette şer i şeyler ile zıtlaşıyorsunuz anlamıyoruzç eger ki bunu biz yazdığımız için itiraz ediyorsanız başkasına yazdıralım.
size hadisi şerif sunuyoruz. alalh muhfaza ya ordan kırp burdan kırp nedir bu ya.
münazara bile osla bu ki biz kesinlikle böyle görmüyoruz onun bile bir seviyesi olur.
neye istinaden itiraz ediyorsunuz anlayamdım.
eger ki bazı yazılarımızda fıkhen diyorsak ki bu konuda af buyuurn birşeyler sizin kadar olmasada biliyoruzdur. bilmekten alalha sığınaraktan.
fıkhen başlayıp altına cinayet değildir söümüz doğru değildir diyorsunuz neye göre diyorsunuz ümmet ve cansever abiler. nedir yani . fetvayi hindiye de ki gecen ibare ile bunun dediğimiz şey ile hiç bir muhalif tarafı yoktur ki.
nedir yani sizin ayrı farklı bir şeriat kitabınız mı vardır ki.
Daha öncede söyledik size nedir konumunuz müçtehitmisniz alim misniz. eger ki bunardan biri değilseniz kopyala yapıştırcısınız.kopyala yapıştırlar ile bu iş yürümez abi.
İlk yazdığımız sözlerin fıkhi bir hüküm olması hasebi ile arkasındayız biz olmasak bile şeriat bu hükmünü sizin içinde değiştirecek değildir.
bu kadarda seviyesiz bir basit hengameli bir durum olamaz ya.
yazık çok yazık. biz yine arabi gidelim diyelim ki araplarda bir atasözü vardır.küllü şeyun şeyun hatta rıhu şeyhun el cahilu la şeyun .
arapça kelimeleri kullandığımızı söylüyorsunuz sizin buğün kü türkeçeniz zaten yarısından fazlası başka dillerden alıtı değilmidir. mahkemeden tutun sporuna kadar hepsi yabancı bırakın da daimi surette karşımıza çıkacak dini lafizlari zikredelim olamz mı.
Kimsenin anlamadığı konusuna gelince bazı şeyelrin türkçede karşılığı yoktur türkçede ki kelime sayısı 700 arapçada 7000 . bu yüzden karşılığını bulmadığımız noktada başka ne yapabiliriz ki.
bu nedenle bizlik bir saorun olmasa gerek.
ikincisi ise bu şekil yazmka için herhangi bir çaba harcamıyoruz.biraz fıtri hasletler biraz eğitimn neticesinde bu durum inkilap etmiş oluyor.
BU NOKTADA SORUMLULUĞUN BİZDE OLDUĞU KANISINDA DEĞİLİZ.
EEFENİMİZİN İNSANLARINA ALAMDIĞI FARKLI DİLLER İLE KONUŞaNALARI LANETLŞEMSİNİDE BİLİYORUZ AMA BURADAKİ MANA BİZLERDE DEĞİLİZ.
yANİ ANLAYACAGINIZ bi siz açıldıkça iyicene alçalıyorsunuz en iyisi olduğunuz yerde kalın ve size olan tefehhümlerimiz böyle kalsın.
şuurlu bir islam genci yada orta yaşlısı olarakta görmeyin kendinizi ama çok isteriz olamnızı.
fKAT DİNİN AHKAMİ HÜKÜMLEİRNİ ALAYCI ŞEKİLDE ELE ALARAK OLAMZ BU İŞLER ABİ.
bU şekilde tepki vermemizin sebebi iise inanın nefsimize karşı yapılsaydı ümmet abide bilir ki radyoda o kadar hakaret etmesine rağmen kalkıp birşeyelr derdim fakat bu islami bir hükümdür o yüzden size markaj yapmak durumundayım.
eğer ki bunun üzerine bu konu haklılığınız ile ilgili yani yanlış bir hüküm yazdığımız konuusnda ısrarcı mesajınız olursa size bu kadar derin olan size derinliğinize binaen abdest ile ilgili basit bir soru soracagız.
temennimiz odur ki inşallah bu soruyu size soracak konuma bizi getirmezsiniz ve kimsede kral çıplak demek zorunda kalamz.
Silahınızla kuşanın ve kuşatın inş
ihvann
Açık Profil bilgileri
ihvann - Daha fazla Mesajını bul
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder