Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2008, 06:10 PM   #8 (permalink)
en'am32
IslamGul Dostu

Profilime Git

Kullanıcı Profili

en'am32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2403
Konular: 197
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 26
REP Seviyesi : en'am32 is on a distinguished road
İletişim
Takımı
Saat
REGAİB GECESİ NAMAZİ VE FAZİLETLERİ:

Resulullah (sav):"Bir kimse Receb'in ilk persembe gününü oruc tutup o gunun gecesi (cuma gecesinde iki rekatte selam vererek (on iki)rekat namaz kılsa; (Şöyle ki, her rekatta bir fatiha, üç inna Enzelna suresi, on iki Kul Hüvallahu Ahad suresını okumak suretiyle) namazdan sonra (Allahumme Salli ala Muhammedin Nebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sellem) diyerek benim üzerime (yetmiş defa) salat-ı şerife getirdikten sonra secdeye varsa secdede (70) defa (subbuhun kuddusun Rab'bul melaiketi ver-ruh) dedikten sonra secdeden basını kaldırsa oturdugu yerde (70) defa (Rabbiğfir, verhamve tecavüz amma ta'lem, fe inneke entel azizil'azam) dedikten sonra ikinci, defa secde edıp, secde de iken birinci secdede ne okumuş ise aynen onları tekrar eder, bitiminde ise ALLAH-u Teala'dan isteyeceklerini ister, dua ve niyazini yaparsa Hak Teala da onun ihtiyaclarını, dilek ve temennilerini kabul eder buyurmustur.

Bu namazi kılanlar hakkında Resulullah (sav) su mübarek sözlerini de beyan buyurmustur.

"Nefsim kudret elinde olan Allah-u Teala'ya kasem ederim ki, herhangi bir erkek ve kadın tarif edilen bu namazı kılarsa, Yüce ALLAH bütün günahlarını bagıslar; günahları deniz köpüğü ve kum taneleri de dağların agırlıgı ve ağaçların yaprakları kadar da olsa bile.Bundan baska,kıyamet günü ailesinden (yedi yüz) kişi hakkında şefaat eder.Kabre girdiği gece bu namazın sevabı, güler yüzlü tatlı dil olarak yanına gelir.(Ey dostum müjdeler olsun ki, sen her türlü sıkıntıdan kurtuldun, rahatı buldun.)Bunun üzerine olü : (Sen kimsin?Vallahi, senin yüzünden daha güzel yüzlü birini görmedim.Ve senin kokundan daha hos bir koku koklamadım.)diyerek sorar.O kimse de: (Ey sevgili, ben senin falan senenin falan ayının falan gününün gecesinde kıldığın namazın sevabıyım.Bu gece senin muhtac olduğun şeyi ağırlamak, en gari olduğun bu gecede sana yoldaş olmak suretıyle senden korku ve üzüntüleri gidermek için geldim.Kıyamet günü sur üfürüldüğünde Arasat'ta başın üzerine gölge olurum.Ey dostum, Mevla'nın hayır ve bereketlerinin senden eksilmeyeceğini, ebediyen seninle olacağını müjdelerim.)der
.

بسم الله الرحمن الرحيم

Rahman ve rahim olan Allahın adıyla

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz?

EN'AM SURESİ 32. AYET
en'am32 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder