Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-15-2008, 01:07 AM   #1 (permalink)
mehdix
Yeni Üye

Profilime Git

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3007
Konular: 10
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : mehdix is on a distinguished road
İletişim
Takımı
Saat
Exclamation ALLAH'A ulaşmanın en gizli en kestirme yolu!

Tarikatların ortak yanı,zikir ve insanın olgunluğa erişerek marifetullahı elde etmesidir.Böylece manevi yolculuğun zirvesine ulaşılır.Buna ''seyr-i sülük'' denir.Bu makamları elde etmek için çalışanlara ise tarikat erbabı denir.
Ancak insanı Cenabı Hakk'a ulaştıracak yollar mahlukatın nefesleri sayısıncadır.Hepsi de Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın çizdiği yoldan geçmektedir.Tarikat;<<Allah'a Ulaşmanın En Kestirme Yoludur>>
kul Cenabı Hakk'ı zikre devam etmelidir.Bu makamda bulunan kul yaptığı zikirden tam olarak lezzet almaya başlar ve aşk ateşi ile yanıp tutuşur.Dünya muhabbetinden vazgeçtği gibi mükafat-ı uhreviyye emelini de bir yana bırakıp,yalnız ALLAH'IN muhabbetini ister.Zikrin harareti beden iklimine tesir
eder,bütün azalarından zikir sadası duymaya başlar.Hatta bütün varlıkların
tesbih ve tehlillerini,hatta Okyanustaki balıkların''ALLAH,ALLAH''diye
yaptıkları zikri duyar.Bu makamda bulunan;çok yemekten,çok uyumaktan ve çok konuşmaktan,toplulukların içine girmekten sakınıp uzleti ihtiyar etmelidir.
nacizane,bende gördüğüm bir rüyayı siz sevgili kardeşlerimle paylaşmak istiyorum;tabiiki bütün Allah dostları bizim başımızın tacıdır.Hepsini de çok seviyoruz.Ama insanın kendi üstadı daha sevgilidir.Geçenlerde üstadımı rüyamda gördüm,ve o mübareğe şöyle bir şey sordum,tabiiki soru sormam yine onların bereketiyledir.yoksa ne haddimize.dedimki kurban olayım seydama!Dünyada En Büyük Gizli,Manevi Hazine Hangisidir?ben çok merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum,eğer mümkünse.Mübarek biraz tebessüm ederek,evladım;dünyada en gizli en büyük manevi hazine''ALLAH,ALLAH'' kalble yapılan zikridir.yazıcı melekler bile onu duymazlar,yazamazlar,bu zikri sadece Allah'u Teala bilir ve onun yanında kalır.Mahşerde bu büyük gizli manevi amelin ortaya çıktığı zaman,yazıcı melekler bile şaşırır.ve Allah'u Teala şöyle buyurur;<<Ben Sizin RABBİNİZİM,sizin bilmediklerinizi BEN Bilirim.>>Ve Allah zikri yapanlara hem dünyada,hemde ahirette en büyük mükafat olan <<ALLAH RIZASI>>vardır.selam ve dua ile kardeşiniz mehdix.''RABBİNİ KAYBEDEN NEYİ BULMUŞ Kİ,RABBİNİ BULAN NEYİ KAYBETMİŞKİ''.

<<RABBİNİ KAYBEDEN NEYİ BULMUŞKİ RABBİNİ BULAN NEYİ KAYBETMİŞ Kİ>>(mehdix).
mehdix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder