Konu
:
Bir kaç ders...
Tekil Mesaj gösterimi
07-17-2008, 06:19 PM
#
4
(
permalink
)
fakirullah23
Kidemli üye
Profilime Git
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2765
Konular: 15
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 36
REP Seviyesi :
İletişim
Takımı
Saat
tahayyül-ü küfr küfür değil...
risalei nurlara bakarsak üstad hazretleri bazı risalelerinde akla gelebilecek bazı şüpheleri,tahayyülleri(hayalleri), tasavvurları(Birşeyi zihinde şekillendirmeleri) önce sual şeklinde sorar. sonra ise sualin mukni(ikna edici) cevabını verir.
özellikle bu özellik hikmet-ül istiaze(şeytandan Allah a sığınmanın hikmeti) risalesi olan 13. lem'ada(parıltıda) çokca vardır...
misal verecek olur isek:
İKİNCİ İŞARET
1-Sual: Şerr-i mahz(Her yönüyle kötü olan) olan şeytanların icadı ve ehl-i imana taslitleri(Belâ olmaları) ve onların yüzünden çok insanlar küfre girip Cehenneme girmeleri, gayet müthiş ve çirkin görünüyor. Acaba Cemîl-i Alel'ıtlak (Sonsuz ve kusursuz güzellik sahibi olan Allah) ve Rahîm-i Mutlak ve Rahmân-ı Bilhakkın(Hakkıyla çok merhametli olan Cenâb-ı Hak) rahmet ve cemâli, bu hadsiz çirkinliğin ve dehşetli musibetin husulüne nasıl müsaade ediyor ve nasıl cevaz gösteriyor? Şu meseleyi çoklar sormuşlar ve çokların hatırına geliyor....
ÜÇÜNCÜ İŞARET
Sual: Kur'ân-ı Hakîmde ehl-i dalâlete karşı azîm şekvâları(Şikâyet etmeleri) ve kesretli tahşidâtı(çoklu Toplamaları) ve çok şiddetli tehdidâtı(tehditleri), aklın zâhirine(dışdan bakışına) göre, adaletli ve münasebetli belâgatine(hitap düsturuna) ve üslûbundaki itidaline ve istikametine münasip düşmüyor. Adeta âciz bir adama karşı, orduları tahşid(birlik) ediyor. Ve onun cüz'î(kısmi küçük) bir hareketi için, binler cinayet etmiş gibi tehdit ediyor. Ve müflis(iflas etmiş) ve mülkte hiç hissesi olmadığı halde, mütecaviz(Haddini aşan) bir şerik(ortak) gibi mevki verip ondan şekvâ(şikayet) ediyor. (yani vesveselerden) Bunun sırrı ve hikmeti nedir?...
Sonuçta bu hayallerin vesvese olduğu ve günah olmadığı bilinmelidir...
.....
gibi sualleri tasavvur ediyor... sonra cevaplarını veriyor...
...Hamdım Piştim Yandım...
fakirullah23
Açık Profil bilgileri
fakirullah23 - Daha fazla Mesajını bul
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder