Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-21-2007, 09:46 PM   #4 (permalink)
Osmanli25
Super Moderator

Profilime Git

Kullanıcı Profili

Osmanli25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Konular: 342
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 58
REP Seviyesi : Osmanli25 will become famous soon enough
İletişim
Takımı
Saat
Peygamberimiz 'sallallahü aleyhi ve sellem' buyurdu ki: (Benî İsrâîl, yetmişbir fırkaya ayrılmışdı. Bunlardan yetmişi Cehenneme gidip, ancak bir fırkası kurtulmuşdur. Nasârâ da, yetmişiki fırkaya ayrılmışdı. Yetmişbiri Cehenneme gitmişdir. Bir zemân sonra, benim ümmetim de yetmişüç kısma ayrılır. Bunlardan yetmişikisi, Cehenneme gidip, yalnız bir fırkası kurtulur). Eshâb-ı kirâm, bu bir fırkanın kimler olduğunu sordukda, (Cehennemden kurtulan fırka, benim ve Eshâbımın gitdiği yolda gidenlerdir) buyurdu. [Bu hadîs-i şerîfin dört (Sünen) kitâbında bulunduğu (Milel-Nihâl) tercemesinde yazılıdır.] O kurtulan fırka, Ehl-i sünnet velcemâ'atdir ki, insanların en iyisinin 'sallallahü aleyhi ve sellem' yoluna sarılmışlardır. Yâ Rabbî! Bizleri, Ehl-i sünnet âlimlerinin 'rahmetullahi aleyhim ecma'în' bildirdiği îmândan, i'tikâddan ayırma! Onlarla birlik olduğumuz hâlde, bu dünyâdan çıkar! Bizi onlarla haşr eyle, yâ Rabbî! Bize hidâyet verdikden sonra, kalblerimizi doğrudan kaydırma ve bize yüce katından rahmet ver. Sen ihsân edenlerin en büyüğüsün! (c.2, m.67)

Allahü teâlâ, kullarına merhamet ederek, Peygamberler 'aleyhimüssalevâtü vetteslîmât' göndermişdir. Bunlarla kullarına doğru yolu, se'âdet-i ebediyye yolunu göstermiş, kullarını kendine çağırmışdır. Rızâsının, sevgisinin yeri olan Cennete da'vet etmişdir. Böyle bir ihsân sâhibinin da'vetini kabûl etmiyen, ne kadar zevallıdır. Onun ni'metlerinden mahrûm kalan ne kadar ahmakdır. Bu büyüklerin, Allahü teâlâdan bildirdikleri haberlerin hepsi doğrudur. Hepsine îmân etmek lâzımdır. Akl, doğruyu, iyiyi bulan bir âlet ise de, yalnız başına bulamaz, noksandır. Peygamberlerin 'aleyhimüssalevâtü vetteslîmât' gelmesi ile temâmlanmışdır. Kullara özr, behâne kalmamışdır. Peygamberlerin birincisi hazret-i Âdemdir. Sonuncusu ise, hazret-i Muhammed Resûlullahdır 'aleyhi ve aleyhimüssalevâtü vetteslîmât'. Peygamberlerin 'aleyhimüssalevâtü vetteslîmât' hepsine îmân etmek lâzımdır. Hepsini ma'sûm [ya'nî günâhsız] ve doğru sözlü bilmelidir. Bunlardan birine inanmamak, hepsine inanmamak demekdir. Çünki, hepsi aynı îmânı söylemişdir. Ya'nî, hepsinin dinlerinin aslı, temeli [ya'nî îmân edilecek şeyleri] birdir. Îsâ 'aleyhisselâm' kıyâmete yakın bir zemânda gökden inecek ve Muhammed aleyhisselâmın dînine tâbi' olacakdır.(c.3, m.17)

KraL OLsan Tacın Gider SuLtan OLsan Tahtin Gider... KraL DeğiLim Tacim Gitsin SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim.

WwW.SeFaaT.CoM |||•Namımızın büyüklüğü dostlarımızın büyüklüğündendir•||| WwW.IslamGul.CoM
Osmanli25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder