Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-08-2007, 11:25 PM   #2 (permalink)
CANSEVER
IslamGul Dostu

Profilime Git

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 12
Konular: 1806
Teşekkür Grafikleri
:
Rep Bilgisi
REP Gücü : 9
REP Puanı : 143
REP Seviyesi : CANSEVER will become famous soon enoughCANSEVER will become famous soon enough
İletişim
Takımı
Saat
BİRAZ SECTIM KARDEŞ.. ALLAH RAZI OLSUN...

Hasılı; toplum çapında herkes için bir gaye-i hayal olursa, nefislerin enelere dönmesi ve toplum bazında bir egoizmanın hâkim olması söz konusu olamaz. Aksi halde insanlar, o gaye-i hayali bulacakları âna kadar her şeyi benliklerinin etrafında örgüleyecekler ve onlar içinden, Pastör'lere, Edison'lara, Ebu Hanife'lere, Birunî'lere bedel, sadece kendi nefsini düşünen bir kısım egoistler, kendini beğenmiş hastalar ve dünyanın tamamını verseniz yine tatmin olmayacak ucube insanlar çıkacaktır.. ve maalesef bizim toplumumuzun şu anda yaşadığı ruh haleti de budur.

Millete mal olmuş bir şeyi, bir cemaat eseri olarak görmek haksızlıktır. Hele bunu kendini idareden aciz olan bir insana mal etmek, falanın okulları demek bu çok önemli, çok hayati inkılap çapındaki hizmete karşı saygısızlık olur. Benim ona sahip çıkmam zulümdür. Hizmet eden bunca insanın hakkını gasp etmektir, tecavüzdür. Bu yaptığım şey sadece teşvikten, tavsiyeden ibarettir. Makul bulmuşlar, böyle olumlu bir harekete destek olmuşlar. Bunda Türkiye'nin geleceğini görüyorlar.

Petersburg'ta okul açılmıştı. Bu Moskova'da okul açılması için referans teşkil etti. Onlar da okul açtılar. Oradaki Rus Milli Eğitim yetkilisi diyor ki: 'Rusya'nın yarım asırdır iki tarihi hadisesi vardır ki, onlarla iftihar ederiz. Birincisi feza yarışında Gagarin gitti, Amerikalılar'ı geçti. İkincisi ise Türk-Rus müşterek okuludur.' Şimdi ben bununla bir yere gelmek istiyorum. Dünyanın değişik yerlerinde, yabancı ülkelerde okul açıyorsunuz. Aynı zamanda size ait şeylerle bu ülkelere giriyorsunuz. Türkiye'ye böyle girilse rahatsızlık yaratır. Mesela Atatürk köşesi açıyorsunuz, kitaplarınızı koyuyorsunuz, bayrağınızı koyuyorsunuz, İstiklal Marşı'nı ezberletiyorsunuz. Rus çocuğu daha Türkçe'yi dahi doğru dürüst telaffuz edemezken, kalkıyor İstiklal Marşı'nı okuyor. Bu insanların hiç birinde, bir rahatsızlık yok. Acaba bunca geniş coğrafyada bunların akılları yok da Türkiye'de muhtemelen geleceğe ait tehlikeli gören bu insanlar mı akıllı'.

Bu soruyu da ortaya atıldığı şekliyle sormak istiyorum: Tarikatınıza ait yurt içinde sayıları 90-182 özel okul, 300-460 dersane, 25 bin öğrenciyi barındırabilecek 240 yurt, bazı rakamlara göre 500 yurt bulunduğu söyleniyor.

F.G: Rakamlar arasındaki çok büyük çelişkiler bile, her şeyin ne kadar masa başında hazırlandığını ortaya koyması bakımından yetip artıyor. Öyle anlaşılıyor ki, bir insan namaz kılıyorsa, oruç tutuyorsa, hanımı veya kızının başı kapalıysa, yada bir kadın başörtüsü takıyorsa, suçlama hazır: Mürteci ve tarikatçı. Bir insan da Fethullah Gülen'i tanıyorsa, ona veya teşvik ettiği hizmet stiline karşı belli bir sempati besliyorsa, hele bir de Fethullah Gülen'in vaazlarının hiç olmazsa birini dinlemişse, suçlama yine hazır: Fethullahçı veya Fethullahçılık tarikatından. Dünya tarihinin hiçbir döneminde ve hiçbir yerde herhalde insanlar bu kadar basitçe ve hoyratça etiketlenmemiştir. Acaba Türkiye'yi gezseler, özel yurtlar içinde binden fazla öğrenciyi barındırabilecek kaç yurt bulabilirler, bir tane olsun var mıdır? 25 bin kapasiteli 240 yurt. Kaldı ki, mevcut mer'î kanunlar çerçevesinde talebenin okuması için okul, barınması için yurt açıp, her zaman her türlü teftişe açık olarak işletmek, neden böylesine korkulacak bir hareketmiş gibi üzerinde duruluyor? Şu ana kadar, bu okullarda ve yurtlarda talebeye ilim, ahlâk, terbiye, vatan ve millet sevgisi ve ülkeye hizmet aşkından başka ne verilmiş ki, bu müesseseler, böylesine mübalâğa ve mesnetsiz şüphelerle mahkûm edilmeye çalışılıyor?

Kadın vücudu üzerinden para kazanan, din deyince tüyleri ürperen her gün dini hareketler uygulamalar örgütler ve hizmetler aleyhinde yayın yapan işi gücü Kur’an Kursları İmam Hatip Okulları başörtüsü, tarikatlar, din hizmeti için kurulmuş dernekler ve vakıflarla uğraşmak olan dedektif gibi bunları takip eden yalan yanlış haberler yapan gazeteleri ve kanalları evlerinize sokmayın satın alarak ve reklam vererek desteklemeyin aksi halde manevi sorumluluğunuzun ağır olacağını unutmayın
CANSEVER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder