09-09-2007, 06:45 AM
|
#1 (permalink)
|
|
Super Moderator
Profilime Git
|
Yuva Yikan Afet- Kumar
 |
|
 |
 |
Hükmü; Peygamberimiz (s.a.s)"in risaletiyle baslayan ve kiyamete kadar devam edecegi taahhütlü olan islam dininin amaci; bütün insanlarin dünyada ve ahirette mutlu olmalarini saglamaktir...
insanlarin mutlulugunu bozan kötü aliskanliklardan biri de ; adina KUMAR denen, insanlar arasindaki hak ve adalet ölcülerini bozan, dolayisi ile toplumlarin felaketine bile sebep olabilecek bu oyun, dinimiz tarafindan kesin bir sekilde yasaklanmistir.Yasaklanmistir ki; insanlar emeksiz kazanc saglamasin, karsiligini almadan kaybetmesin, birbirlerine düsman olmasin...
Her seyi, dolayisiyla insanlari da yaratan Yüce Allah (c.c) onlarin en güzel sekilde nasil yasayabileceklerini de bildirmistir.Nasil bir mucit, icat ettigi bir ürünün bütün inceliklerine vakif olur ve onun azami verimle nasil calisacagini en iyi sekilde bilirse; kurallari koyan ve yol gösteren Yüce Allah (c.c) da, yaraticisi oldugu insanlarin bu dünyada ve ahirette mükemmel sekilde nasil yasayacaklarini bilir...
Zaman israfina da sebep olan kumar, para icin degil eglence icin oynuyoruz diyenlerin nasil bir hataya düstüklerini, yikilan aile yuvalari, huzuru ve mutlulugu kaybolan fertlerin durumu göstermektedir...Nitekim yüce Allah (c.c) Kur"an-i Kerim"de bu konuyla ilgili "Seytan, icki ve kumarla, ancak araniza düsmanlik ve kin sokmak, sizi Allah"i anmaktan ve namazdan alikoymak ister.Artik vazgeciyormusunuz?" (Maide suresi 91) diye buyurarak bizlere konunun ciddiyetini bildirmistir...
Kumar ve benzeri oyunlarin zararli oldugunu bilelim ve bu oyunlardan uzak duralim..
|
|
 |
|
 |
Okumayı öğrendim.
Kendime yazıyı öğrettim sonra...
Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana...
|
|
|